5 Ocak 2018 Cuma

POFUDUK KATKISIZ PANDİSPANYA




Malzemeler:

6 Yumurta
225 gram şeker
105 gram un
 90 gram buğday nişasta
 Bir çimdik tuz
Bir çay ekstresi veya 1 paket vanilya

Fırın 175 dereceye ayarlanır.
21 veya 23 cm’lik kalıbın tabanı sprey yağ veya tereyağı ile yağlayın ve kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın.
Un ve nişastayı eleyin.
Yumurta sarısı ve beyazını ayırın.
Yumurta sarılarına vanilya ekstresi veya şekerli vanilin ekleyerek çırpın.
Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin ve iyice kabarıp beyazlaşana kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile kar gibi olana kadar çırpın.
Kar gibi olan yumurta beyazlarına şekerin kalan kısmını kaşık kaşık ekleyerek mereng kıvamı alıncaya kadar yüksek devirde çırpın.
Yumurta beyazlarına yumurta sarılarını ekleyip katlayarak karıştırın.
Nişasta un karışımını üç seferde yumurtaya katlama tekniğini kullanarak yedirin. Bu teknikte kar gibi kabaran yumurtaların içindeki havayı söndürmeden karıştırmak önemlidir. Dikkat etmeniz gereken bir nokta da unun yumurtalara iyice karışmasıdır.
Pandispanya karışımını daha önce hazırladığınız kalıba boşaltın ve kalıbı bir iki kez tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlayın.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Kürdan testi (30 dakika sonra fırındaki pandispanyanın ortasına gelecek şekilde kürdan veya çöp şiş batırılır, kürdan temiz çıkıyorsa pandispanya pişmiş demektir:))yaparak pişirme işlemi tamamlayın.
Afiyet olsunn:))💖



Bu tarif bulutagaci.blogspot.com.tr adresinden adapte edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAMBURGER EKMEĞİ

HAMBURGER EKMEĞİ                 Bir çok hamburger ekmeği denedikten sonra  kingarthurflour.com adresinde görüp yaptığım  en iy...