6 Ocak 2019 Pazar

HAMBURGER EKMEĞİ


HAMBURGER EKMEĞİ
               





Bir çok hamburger ekmeği denedikten sonra  kingarthurflour.com adresinde görüp yaptığım en iyi hamburger ekmeğinin tarifini paylaşmak istedim.
Tereyağlı ve yumuşak, belli belirsiz tatlı ve altın sarısı olan bu ekmekler mükemmeller, aynı zamanda sandviç ekmeği için de iyi bir tariftir.
                      
                          

Malzemeler:
180-240 ml. ılık su ( En iyi sonuçları elde etmek için-pürüzsüz, hafif yumuşak bir hamur-,yazın daha az miktarda, kışın daha fazla miktarda su kullanın.)( Ben 240 ml. kullandım.)
30 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 yumurta
490 gr ekmeklik un veya pasta börek unu
50 gr şeker
10 gr instant maya
10 gr tuz
Üzerine eritilmiş tereyağı (30 gr)
Üzerine susam


Yapılışı

1         1-       Fırını 200 dereceye ısıtın.

2-      Yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde etmek için tüm hamur malzemelerini (elle,stand mixerle veya ekmek makinesi) karıştırın ve 7- 8 dakika yoğurun.


3-      Hamurun üzerini örtün ve 1-2 saat kadar ya da neredeyse hamur iki katına çıkana kadar kabartın.

4-      Hamuru tezgaha alarak yavaşça havasını söndürün ve 140 gr/lık 6 adet beze yapın. Her parçayı yuvarlak bir top haline getirin. Bezeleri, hafifçe yağlanmış veya parşömen kağıdı serili bir fırın tepsisine yerleştirin, üzerini örtün ve yaklaşık iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık bir saat kadar kabartın.

5-      Bezeler yaklaşık iki katına kadar kabarınca  hamburger ekmeklerinin üzerine eritilmiş tereyağı veya yumurta sarısı süt karışımını fırça ile sürün,


6-      Hamburger ekmeklerini önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar 18- 20 dakika pişirin.  Fırından çıkan ekmeklerin üzerine ve kalan erimiş tereyağını sürün.  Bu işlem ekmeklere güzel tereyağlı bir kabuk verir.
Hamburger ekmeklerini soğutun.
Afiyet olsun…





1 yorum:

  1. ehliyet sınav sorularıiçin geçmiş yıllardaki soruları inceleyerek kendinizi test edebilir, eksik olduğunuz konulara tekrar dönüş sağlayarak bilgi eksiklerinizi giderebilirsiniz. Bu kapsamda en çok sorulan 10 soru, kendinizi kapsamlı olarak test edebileceğiniz 25 soruluk sınavlar ve gerçek ehliyet sınavında olduğu gibi 50 soruluk sınavlara tabi tutulabilirsiniz. Günün her anında, istediğiniz yerden sorulara erişerek İnternet aracılığı ile giriş yapıp soruları çözmeye hemen başlayabilirsiniz

    YanıtlaSil

HAMBURGER EKMEĞİ

HAMBURGER EKMEĞİ                 Bir çok hamburger ekmeği denedikten sonra  kingarthurflour.com adresinde görüp yaptığım  en iy...