2 Haziran 2018 Cumartesi

YUMUŞACIK KALPLİ ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI KEK



YUMUŞACIK KALPLİ ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI KEK

En lezzetli çikolatalı ve çilekli kek

Çikolata çilek aşkının dayanılmaz sonucu

Yumuşacık çikolatalı bir kek ve dayanılmaz çilek tadı ve kokusu




 



Bir tadı düşünün ki yumuşak ve kremamsı bir kek, beze gibi ağızda eriyen ince bir kabuk ile parçalar halinde taze çilek  ve müthiş bir koku.


Malzemeler

200 gr bitter çikolata (%70)

100 gram tereyağı

150 gram şeker

3 orta boy yumurta

50 gr un

25 gr süt (3 yemek kaşığı süt)

1 tutam tuz

300 gr  çilek

Fırını 170 dereceye ayarlayın.

22-23 cm’lik kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın.

Çilekleri yıkayın ve kurulayın. Saplarını çıkararak uzunlamasına ikiye bölün.

Çikolatayı küçük parçalara ayırarak cam kaba alın. Çikolatayı ister benmari usulü, isterseniz mikrodalgada eritin.

Ben çikolatayı mikrodalgada erittim. Orta sıcaklığa ayarladığım mikrodalgayı tereyağı ile birlikte 30 saniye aralıklarla durdurarak kabı dışarı aldım ve karıştırdım. Çikolata ve tereyağı tamamen eriyince mikrodalgadan alarak soğumasını bekledim.

Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın.

Şekerin yarısını yumurta beyazlarına yarısını da yumurta sarılarına ekleyin.

Yumurta beyazlarına bir tutam tuz ekleyerek yaklaşık 3-5 dakika çırpın. Çırpma işleminin sonunda yumurta beyazları kabarıp sert bir kıvam alacaktır.

Yumurta sarılarını yaklaşık 5 dakika çırpın. Çırpma sonunda içindeki şeker eriyerek beyazlaşacak ve kabaracaktır. Bu işlem ayrıca kekteki yumurta kokusunu da engelleyecektir.

Çırptığınız yumurta sarılarına sütü ekleyin ve çırpın.(Evde süt olmadığı için aynı miktarda krema kullandım.)

Unu ekleyin ve spatula ile karıştırın.

Yumurta beyazını çikolatalı karışıma alarak katlama yöntemi ile karışmasını sağlayın. Bu işlem yumurta beyazlarının sönmemesi için yavaşça, çikolatalı karışıma yumurta beyazlarını yedirecek şekilde olmalıdır.

Kek karışımını kalıba alarak üzerini düzeltin.

İkiye böldüğünüz çilekleri kekin üzerine dizin.

 Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırını, kek üzerinde gevrek kabuk oluşana kadar ilk 25 dakika boyunca açmayın. Pişirme sonucunda kekin kenar kısımları pişmiş orta kısımları hafif ıslak kalacaktır.(Benim fırınımda pişme işlemi 45 dakika sürdü.)

Keki fırından çıkarın, kek kalıbını çıkarmak için kenarları kesin ve en az 15 dakika soğumaya bırakın.


Bir kaç gün oda sıcaklığında isterseniz buzdolabında da saklayabilirsiniz. Olağanüstü bir tatlı olacak.



Tarif www.tavolartegusto.it sitesinden uyarlanmıştır.

1 yorum:

HAMBURGER EKMEĞİ

HAMBURGER EKMEĞİ                 Bir çok hamburger ekmeği denedikten sonra  kingarthurflour.com adresinde görüp yaptığım  en iy...